mam wersje hatchback, a pytam się ponieważ faktycznie nie mam możliwości wymierzenia
Trzecia wymiana kompresora klimy w ciągu 3 m-cy
Zwiń
X
-
Trzecia wymiana kompresora klimy w ciągu 3 m-cy
w mojej Octavii II po 5 latach użytkowania w czerwcu 20-tego przestał działać klimatronik dwustrefowy.W zakładzie Sawa w Radomiu stwierdzono ,że sprężarka padła.wymieniono na sprężarkę denso po regeneracji z gwarancją.Dodatkowo wymieniono filtr kabinowy,koło kompresora,czynnik roboczyi zrobiono test szczelności.
Już 22-07 klima odmówiła pracy.
Zareklamowałem usługę .Znowu wymiana kompresora płukanie instalacji a dodatkowo wymiana chłodnicy ponieważ w niej znajduje się filtr w którym mogą być opiłki.
Wczoraj tj.18-09 klima odmówiła pracy.
Na 100%dojdzie do wymiany sprężarki
Załoga odbywa szkolenia z układów klimatyzacji.Niby zachowują swoje procedury a naprawić nie potrafią.
Może jest gdzieś w układzie klimatronika jakiś haczyk,którego oni nie dostrzegają.
Fachowcy od klimy-pomocy?
W poprzedniej skodzie 1 klimatronik działał 9 lat i nie było problemów.
Pozdrawiam
-
-
Objawy:wsiadasz do auta,uruchamiasz i klima nie chłodzi.Na komputerze zużycie paliwa 0,5l/h-więc sprężarka nie załącza się.(wiatraki chodzą)
Jeśli chodzi o dalszą naprawę,to firma Sawa poddała się.
Napisali oświadczenie że przyznają się do błędu.Dostałem od nich polisę Pzu i oświadczenie i udaję się do Pzu by zwrócili mi włożone pieniądze.
Tylko gdzie ja teraz znajdę jakiś profesjonalny zakład ,który to naprawi w przyzwoitych pieniądzach.
Dotychczas na naprawę klimy w SAWIE wydałem 2000 zł.
Komentarz
-
Komentarz